Skip to content
Politică

Ia țara foc: sindicatele se pregătesc de protest

ro

Confederațiile sindicale, Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa”, Blocul Naţional Sindical, CNSLR Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi CNS Meridian, au decis marți începerea, în data de 12 decembrie, a acțiunilor de protest pe tema salariului minim, potrivit postului de televiziune Digi24.

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a declarat că protestele programate vin în urma deciziilor precum modificarea codului fiscal și a legii 62 și susține că acest subiect nu trebuie lăsat „să fie tranșat în spatele ușilor închise, pentru că discuțiile sunt despre soarta întregii țări”. 

Un calendar al mitingurilor a fost stabilit de sindicaliștii BNS, nemulțumiți de modificările fiscale ale guvernului lui Tudose. Acestea, susțin sindicaliștii, îi vor obliga pe angajatorii privați să inițieze negocieri colective, fapt ce ar arunca piata muncii in haos, scrie Antena3.ro.

Președintele BNS, Dumitru Costin, a mai declarat că „vor fi afectați și lucrător din sectorul bugetar. Am colegi care s-au trezit și încep să facă evaluări propriu-zise. Avem lucrători din companiile cu capital de stat și nu în ultimul rând avem lucrătorii din sectorul de stat. Cei mai mulți care vor avea de plătit sunt cei din firme mici și foarte mici”. 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *