Skip to content
Știri locale

Ialomița: Bolnav de COVID-19 din Slobozia, tratat cu indiferență de medicii Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta

Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat din Slobozia, infectat cu COVID-19, a povestit coşmarul prin care trecut în spitalul „Marius Nasta”. Pacientul reclamă un dezinteres total din partea cadrelor medicale şi spune că a fost nevoit să-şi cumpere singur medicamentele. La spital nu existau nici perfuzoare

Valentin Cătărea din Slobozia a povestit pentru independentonline.ro experienţa tristă prin care a trecut, în momentul în care medicii din Bărăgan au decis să-l transfere la Institutul „Marius Nasta”, deoarece starea sa de sănătate se înrăutăţise. La spitalul din Bucureşti, arată pacientul, nu existau medicamente, iar unele tratamente le-a cumpărat din banii proprii. Bărbatul spune acum că doreşte să ceară despăgubiri unităţii medicale pentru indiferenţa cu care a fost tratat. Timp de 4 zile, relatează pacientul, pentru independentonline.ro, nu a beneficiat de medicaţia corespunzătoare.

Am fost transferat de la Slobozia, la Institutul Marius Nasta pe data de 22 februarie. Până pe data de 26 februarie m-au lăsat să agonizez în salon, fără să-mi prescrie medicaţia necesară! Mi-au administrat doar Paracetamol şi Codeină, deşi starea mea de sănătate nu era deloc bună”, a spus pacientul. În tot acest timp, pe fişa medicală a pacientului erau trecute terapii medicamentoase de care acesta însă nu a beneficiat. „Am aflat că mi-au dat şi Remdesivir, şi Cefort, şi multe tratamente specifice, dar pe care mie nu mi le admi­nistra nimeni, pentru că ele, de fapt, nu existau în spital„, mai spune Valentin Cătărea.

Mai mult decât atât, pacientul nu a primit niciun fel de informaţii cu privire la evoluţia bolii sale. „Mi s-au făcut analize medicale, chiar şi un examen CT. Le-am întrebat pe asistente despre rezultatele mele şi mi-au zis că ele nu au voie să comunice, ci să aştept să vină medicii. Iar medicii erau de negăsit!„, a povestit Valentin Cătărea.

De asemenea, bărbatul din Slobozia a relatat cum, la insistenţele familiei, a mai fost supus unei evaluări, după câteva zile de la internare, iar antiviralul Remdesivir i-a fost administrat după ce medicii au reuşit să-l procure de la un alt spital.

Pe data de 26 mi-au dat o doză şoc de Remdesivir. Medicul care a venit la mine mi-a zis că a reuşit să facă rost de la un alt spital! Deci ei au scris în foaia medicală că mi l-au administrat mai devreme însă… La momentul respectiv, adică atunci când eu am ajuns la spital, nu-l aveau în farmacie! Nici perfuzoare nu aveau, a trebuit să-mi cumpăr singur. A fost o experienţă pe care nu o doresc nimănui!” a mai spus Valentin Cătărea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *