Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: Bugetul județului, în dezbatere. La cât se ridică suma pentru investiţii

cursdeguvernare.ro

Proiectul de buget al judeţului Ialomiţa pe anul 2021 a fost prezentat în dezbatere publică, urmând ca în şedinţa de consiliu de la sfârşitul lunii aprilie proiectul să fie supus aprobării.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Marian Pavel, a precizat că 70% din suma de 382.016.000 lei va merge către investiţii.

„Consider că alături de echipa de la Consiliul Judeţean am reuşit să realizăm un buget echilibrat, axat cu prioritate pe investiţii în infrastructura de drumuri, de sănătate, culturală şi sportivă.

Bugetul Consiliului Judeţean Ialomiţa este de 382.016 mii lei, din care aproape 70% merg spre investiţii, diferenţa fiind destinată cheltuielilor de funcţionare, incluzând aici toate cheltuielile pe care le acoperim pentru toate cele 10 instituţii din subordine şi pentru aparatul executiv al CJ.

Menţionez că din procentul de aproape 70% alocat investiţiilor, 71% din suma totală merge către investiţii noi, iar restul sumei se duce către proiectele aflate în derulare. Aşadar, alocăm investiţiilor sume considerabile pe care ar fi fost imposibil să le obţinem fără accesarea fondurilor europene.

Conform priorităţilor noastre, formulate încă de la începutul mandatului 2020-2024, ne axăm pe doua domenii principale: Dezvoltare prin mobilitate. Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de drumuri judeţene; Profesionalism în sănătate.

Îmbunătăţirea infrastructurii sanitare prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente, aparatură şi mobilier a Spitalului Judeţean de Urgentă Slobozia”, a explicat marian Pavel într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *