Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: Carantina în Slobozia se prelungește cu încă 7 zile. Rata de infectare a ajuns la 6,2 la mie

Inquam Photos / Octav Ganea

Perioada de carantină pentru municipiul Slobozia a fost prelungită, fiind a cincea săptămână în care se aplică măsuri stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 este de 6.2 la mia de locuitori. Măsura de carantinare a oraşului a fost prelungită cu 7 zile.

Prin ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din 10 decembrie, măsura de carantină zonală a municipiului Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile.

Perioada de carantinare a localităţii Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de încă 7 zile.Suntem aproape de a ieşi din perioada de carantinare a localităţii pentru că incidenţa cazurilor de îmbolnăvire este de 6,2/1000 locuitori şi este în scădere în ultimele zile„, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Primăriei Slobozia.

Astfel, în perioada următoare, vor trebui respectate în continuare măsurile impuse în ultimele trei săptămâni în încercarea de a limita răspunderea coronavirusului.

Printre altele, se menţine limitarea capacităţii magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30%, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi/persoană.

În judeţul Ialomiţa, de la debutul pandemiei s-au înregistrat 5.415 cazuri de COVID-19, 37 de noi cazuri fiind raportate joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *