Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: DSP anunță că în judeţ nu au ajuns doze de vaccin din lotul ABV2856

twitter

În judeţul Ialomiţa nu au ajuns doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856. Conform Direcţiei de Sănătate Publică, vaccinarea populaţiei se face cu ser din lotul ABV4678.

Menţionăm faptul că judeţul Ialomiţa nu a primit doze de vaccin din lotul ABV 2856. În judeţul Ialomiţa vaccinarea s-a realizat şi se realizează cu serul AstraZeneca din lotul ABV4678„, a anunţat directorul DSP Ialomiţa, Dan Noel.

În ceea ce priveşte lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menţionat, conform autorităţilor, România a recepţionat prima tranşă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02.2021, informează adevarul.ro

Începând cu data de 15.02.2021 au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele judeţe: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vaslui. Celelalte 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din judeţele Bacău, Bihor, Botoşani, Dolj, Gorj, Iaşi, Neamţ, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vaslui şi 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Ca măsură de extremă de precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România. Cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare se înlocuisc astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *