Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: Masca de protecţie devine obligatorie în 6 localităţi din judeţ

Inquam Photos / Octav Ganea

Masca de protecţie a devenit obligatorie în 6 localităţi din Ialomiţa, ca urmare a creşterii numărului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. COVID-19.

Astfel, pentru limitarea răspândirii infecţiei, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a luat o serie de măsuri, printre care introducerea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în spaţiile publice deschise şi aglomerate precum gări, autogări, pieţe, târguri oboare şi în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Această măsură se aplică în zonele unde incidenţa cazurilor înregistrate în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Măştile trebuie purtate astfel încât să acopere nasul şi gura .În prezent, din analiza prezentată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de către Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa obligativitatea purtării măştii de protecţie se impune în 6 localităţi din judeţ. Este vorba despre Slobozia, Feteşti, Urziceni, Amara, Moldoveni şi Scânteia.

În comuna Moldoveni, conform DSP Ialomiţa, există cea mai mare incidenţă de infecţie la 1.000 de locuitori înregistrată în ultimele 14 zile, respectiv 2,85, informează adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *