Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: Munca la negru, amendată de inspectorii ITM cu 190.000 de lei

La peste 230.000 de lei se ridică valoarea sancţiunilor aplicate de inspectorii ITM Ialomiţa. Cele mai multe nereguli depistate au fost legate de munca la negru.

Astfel, autorităţile au efectuat în luna octombrie116 de controale, din care 87 au fost verificări de fond şi pe legi speciale, la angajatori din mai multe sectoare de activitate. În urma controalelor au fost sancţionaţi 27 angajatori şi au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 amenzi cu valoare totală de 234.500 de lei şi 21 de avertismente scrise.

Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 60 de măsuri cu termene concrete de realizare, urmând ca la data expirarea acestor termene să fie efectuat un control pentru verificare. Pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în luna octombrie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa a realizat 108 controale, în care au fost depistate 10 persoane ce desfăşurau muncă nedeclarată la 5 angajatori ce au fost sanctionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 190.000 de lei, informează adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *