Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: Rata de infectare se menţine ridicată la Slobozia

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Rata de infectare cu noul coronavirus nu scade la Slobozia. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a anunţat că rata incidenţei îmbolnăvirilor se menţine ridicată. Astfel, potrivit ultimelor raportări, este vorba despre o valoare de 6,40/1000 de locuitori.

Valori peste 6/1000 de locuitori se înregistrează şi în localitatea Miloşeşti (6,99/1000 de locuitori).Perioada de carantină pentru municipiul Slobozia a fost prelungită, fiind a cincea săptămână în care se aplică măsuri stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut abia la 6,16% la mia de locuitori.

" "
" "

Astfel, prin ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din 10 decembrie, măsura de carantină zonală a municipiului Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile. ”Perioada de carantinare a localităţii Slobozia se prelungeşte pentru o perioadă de încă 7 zile.Suntem aproape de a ieşi din perioada de carantinare a localităţii pentru că incidenţa cazurilor de îmbolnăvire este de 6,2/1000 locuitori şi este în scădere în ultimele zile”, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Primăriei Slobozia. Decizia de prelungire a fost adoptată ca urmare a ratei crescute de incidenţă a cazurilor de COVID-19 înregistrate la nivelul oraşului. Astfel, rata incidenţei cumulative a cazurilor COVID-19 la 1.000 de locuitori, la data de 10 decembrie, pentru perioada 26 noiembrie-9 decembrie este de 6,16%. Astfel, în perioada următoare, vor trebui respectate în continuare măsurile impuse în ultimele trei săptămâni în încercarea de a limita răspunderea coronavirusului.

Printre altele, se menţine limitarea capacităţii magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30%, cu respectarea normelor de distanţare fizică. În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi/persoană. În judeţul Ialomiţa, de la debutul pandemiei s-au înregistrat 5.678 cazuri de COVID-19, 99 de noi cazuri fiind raportate luni, 14 decembrie, informează adevarul.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *