Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: Slobozia iese din carantină începând din 18 decembrie, la peste o lună de la carantinare

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Municipiul Slobozia, capitala județului Ialomița, va ieşi din carantină începând cu data de 18 decembrie, a anunţat, joi, Instituţia Prefectului Ialomiţa. Carantina fusese instituită în municipiul reşedinţă de judeţ pe 13 noiembrie, ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Începând cu data de 18.12.2020, încetează măsura carantinei zonale pentru municipiul Slobozia. În conformitate cu Evaluarea riscului epidemiologic în vederea instituirii carantinei zonale pentru municipiul Slobozia – judeţul Ialomiţa (…), coroborată cu avizul de ridicare carantină zonală (…), vă aducem la cunoştinţă faptul că, începând cu data de 18.12.2020, măsura cantinei zonale pentru municipiul Slobozia încetează”, se menţionează într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului.

Municipiul Slobozia a intrat în carantină pe 13 noiembrie, începând cu ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat Raed Arafat.

Pe durata stării de carantină, în municipiul Slobozia a fost interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene, precum şi circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor, cu excepţia celor care au avut motive bine justificate, care au fost completate în declaraţia pe proprie răspundere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *