Skip to content
Ialomița Știri locale

Ialomița: Zeci de sancţiuni, aplicate de DSVSA pentru nereguli în comerţul cu alimente

twitter

Un număr de 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.940 de lei au fost aplicate de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa(DSVSA), în urma controalelor efectuate în ultimele 30 de zile.

Totodată a reţinută oficial o cantitate de 238,8 kg de produse alimentare neconforme (carne şi produse din carne, peşte şi produse din pescuit, brânză şi produse lactate, produse de patiserie şi panificaţie).

Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare pentru a fi distruse. DSVSA Ialomiţa a efectuat în perioada 3 decembrie 2020-7 ianaurie 2021, acţivităţi specifice pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Prin personalul de specialitate a asigurat expertizarea unei cantităţi de 1.312,22 tone de carne rezultată din sacrificarea a 13.605 capete porcine în cadrul unităţilor de abatorizare autorizate sanitar-veterinar, informează adevarul.ro.

De asemenea, în cadrul Circumscripţiilor Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Slobozia, Ţăndărei, Feteşti şi Urziceni au fost efectuate, la solicitarea consumatorilor, un număr de 633 examene trichineloscopice, neidentificându-se prezenţa parazitului Trichinella spiralis în niciuna din probele examinate. În aceeaşi perioadă, au fost efectuate 168 acţiuni de control ce au vizat unităţi de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare (măcelării, carmangerii, magazine alimentare, supermarketuri, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, magazine desfacere peşte, laboratoare cofetărie-patiserie, supermarketuri) şi unităţi autorizate sanitar-veterinar (abatoare, unităţi de tranşare carne, unităţi de producţie carne preparată).

Au fost realizate şi 13 de acţiuni de control în trafic împreună cu reprezentanţi ai IPJ Ialomiţa, pentru a se verifica dacă sunt respectate condiţiile sanitare veterinare legale pentru transportul animalelor şi al produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi respectarea restricţiilor sanitare veterinare impuse pentru mişcarea porcinelor din gospodăriile populaţiei situate în zonele afectate de focare active de pestă porcină africană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *