Skip to content
Meteo

Iarna s-a întors la Braşov. Drumarii au ieșit cu utilajele de deszăpezire (Video)

facebook

Dimineață de iarnă în județul Brașov. A nins abundent în ultimele ore, iar drumarii au ieșit cu utilajele pe șosele și au împrăștiat antiderapant.

Este cod portocaliu de viscol în masivele sudice, iar mare parte din țară este sub cod galben de vânt intens. Și la Sibiu și Miercurea Ciuc ninsoarea a scos utilajele de deszăpezire pe drumuri.

Județul Brașov este unul dintre cele în care, până joi seară la ora 21:00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol.

Acțiuni de deszăpezire și împrăștiere material antiderapant, efectuate astăzi pe raza DRDP Cluj. Imagini de pe DN 18, Pasul Prislop.

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Miercuri, 6 mai 2020

 

Astăzi, temperaturile nu vor trece de 20 de grade Celsius în regiunile sudice și vestice.

Vor fi ploi slabe prin centru, est, sud-est și izolat în rest, iar la munte vor fi ninsori, lapoviță și rafale de peste 70 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile și pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va trece de 140 km/h. Intensificări vor fi și în Maramureș, Transilvania, Oltenia, vestul Munteniei, precum și în centrul și nordul Moldovei, cu rafale  în jur de 50 km/h. Vântul își va face simțită prezența și în restul teritoriului, unde va atinge viteze de 40 km/h.

În orele următoare, bucureștenii vor avea parte de vreme rece, cu temperaturi ce nu vor trece de 19 grade Celsius în zona centrală. Vor fi condiții pentru ploi slabe, vântul va avea viteze de 40 km/h, iar presiunea atmosferică va fi în creștere, scrie digi24.ro.

Vremea în următoarele patru zile

Mâine, atmosfera va deveni plăcută în majoritatea regiunilor, ploi slabe vor mai fi posibile doar prin jumătatea de est a țării, iar vântul se va mai domoli. Sâmbătă, temperaturile vor atinge pragul unei zile de vară, însă prin nord și nord-est vor fi șanse să cadă ceva stropi de ploaie.

La sfârșit de săptămână, vremea se anunță predominant frumoasă în aproape toată țara, cu temperaturi de până la 29 de grade Celsius. Ploile vor reveni însă spre seară, dar vor viza doar zona montană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *