Skip to content
Video

Iarna se apropie. Daniel Băluță anunță pregătirile Primăriei Sector 4: cine va primi subvenții pentru căldură EXCLUSIV

Primarul Sectorului 4 București, Daniel Băluță, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor, moderată de jurnalista Marinela Angheluș.

Astfel, una din temele discutate a fost cea a pregătirilor Primăriei Sectorului 4 pentru anotimpul de iarnă. Daniel Băluță a scos în evidență faptul că există dotări performante precum mașini de mictonaj, ATV-uri și Bobcat-uri cu lamă pentru a fi facilitat procesul de deszăpezire. Pe această cale, a făcut și un apel la cetățeni să aibă răbdare când vine vorba despre deszăpezire, întrucât este imposibil să fie curățat imediat totul în cazul unei ninsori abundente.

„Ca să parafrazez un clasic în viață, iarna nu-i ca vara. Discutăm ca și în anii trecuți de creșterea calității serviciilor de deszăpezire pe care le oferim cetățenilor. În fiecare an am completat în funcție de necesarul și particularitățile Sectorului 4. Am introdus mașini de mictonaj pe străzile înguste, astfel încât să putem intra pe toate. Inclusiv pentru trotuare am avut și vom avea mai multe ATV-uri și Bobcat-uri cu lamă tocmai ca să curățăm trotuarele. Modernizările pe bulevardele din Sectorul 4 ne permit de data aceasta să avem un acces pe trotuare eliberându-le pe cele mai multe dintre ele de mașini. Am creat destul de multe locuri de parcare, astfel încât trotuarele să fie libere. Încercăm, și asta este dificil, să ne aprovizionăm cu sare. Sunt probleme la salina Prahova. Sunt cozi foarte mari la achiziționarea de sare, dar din punct de vedere al dotărilor și din punct de vedere logistic suntem pregătiți ca și în anii trecuți să depășim sezonul rece. Este un act de normalitate. Încercăm să facem tot posibilul pentru a oferi servicii de calitate. Am o rugăminte mare pentru oameni, ca și ei să înțeleagă că atunci când ninge puternic este imposibil într-o oră, două sau trei să curățăm tot. Este important să avem răbdare și promit că vom face tot ceea ce este omenește posibil pentru a depăși momentele grele”, a declarat edilul.

Totodată, chestionat dacă va exista vreo formă de ajutor pentru bucureșteni pentru a beneficia de căldură, Daniel Băluță a spus următoarele:

„Da. Avem subvenții pentru căldură. Am început acest proces de acum 2 zile și reușim în felul acesta să realizăm măsuri de protecție socială pentru aceia dintre noi care nu au veniturile suficient de mari ca să acopere nevoile de zi cu zi. Pentru a se obține subvențiile trebuie să se adreseze Direcției de Asistență Socială și să vină cu documentele pe care aceștia le specifică, cu adeverință de salariu, respectiv cu taloanele de pensie, astfel încât cei care nu își pot permite să poată să primească ajutorul pentru căldură pe care îl oferă Primăria Sectorului 4 celor care sunt în acest tip de nevoie, a mai menționat primarul Sectorului 4.

Urmăriți secvența video în intervalul 12:59-16:28:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *