Skip to content
Politică

Iarna se instalează odată cu un val de aer polar. Cât vor arăta termometrele

reporterNTV.ro

Un val de aer polar va aduce iarna în România începând cu ziua de joi. Se vor remarca ploi în regiunile sudice, dar și un cer mai noros.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius, obișnuite pentru luna ianuarie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud-estul, estul ţãrii şi în zona montanã. Exista posibilitatea apariției, izolat, a ceții.

Mai mult decât atât, conform Administrației Naționale de Meteorologie, ziua de vineri aduce un cer întunecat, pe arii restrânse în sud şi în vest vor apărea precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie ziua, apoi şi ninsori sau lapoviţă, în timp ce în zonele estice va fulgui. Se remarcă și condiții de polei, iar la munte vor predomina ninsorile, informează Antena3.ro

În sud, în sud-est și în zona montană, vântul se va intensifica noaptea, temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -7 şi 3 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Sâmbătă vremea va continua să se răcească, temperaturile maxime fiind cuprinse între -3 şi 5 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad. În jumătatea de sud a țării și  pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge în continuare, în timp ce în sud, în sud-est şi în zona montană, vântul va sufla slab şi moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *