Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: 1.280 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi la a doua sesiune de Bacalaureat

Inquam Photos/Octav Ganea

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi au informat că la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din cursul anului 2021 sunt aşteptaţi să participe 1.280 de absolvenţi de liceu.

Pentru susţinerea probelor scrise, în judeţul Iaşi, s-au înscris 1.280 de candidaţi, dintre care 876 sunt din promoţia curentă, iar 404 candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Probele scrise se vor susţine în patru de centre de examen din municipiul Iaşi.

Pentru şapte absolvenţi provenind din trei şcoli ale judeţului Iaşi, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a propus adaptarea procedurilor de susţinere a examenului în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor„, a anunţat, duminică, Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Sesiunea august-septembrie de Bacalaureat începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului”, a spus Antonina Bliorţ.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august, până la ora 12,00.

Contestaţiile pot fi depuse sau transmise în aceeaşi zi, între orele 12,00 şi 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *