Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: 22 de persoane audiate la DIICOT pentru implicare în comercializarea de substanţe interzise

Un număr de 22 de persoane implicate în operaţiuni cu substanţe interzise au fost duse la audieri la sediul DIICOT Iaşi, anchetatorii stabilind că substanţele erau aduse din Olanda, iar comenzile se realizau prin Darkweb, cu plata în Bitcoin, potrivit news.ro.

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au făcut, joi, 13 percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, la locuinţele unor persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii au stabilit că, începând din anul 2019, în cartierele Tătăraşi, Copou, Centru şi Apărătorii Patriei din municipiul Iaşi, au acţionat mai multe persoane care au comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Aceste substanţe erau comandate din Olanda şi introduse în ţară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi depistate de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin Darkweb, plata se făcea în Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate din apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive, sume de bani care ar proveni din traficul acestor substanţe interzise, precum şi alte bunuri care ar fi servit în derularea activităţii infracţionale.

Un număr de 22 de persoane au fost duse la audieri sediul DIICOT Iaşi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *