Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: A fost activat Planul Roşu de Intervenţie la aterizarea unei aeronave cu 107 pasageri la bord

Autorităţile din Iaşi au activat Planul Roşu de Intervenţie, luni, la aterizarea unei aeronave cu 107 pasageri la bord. Avionul a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă.

Avionul WizzAir venea dinspre Bergamo şi urma să aterizeze la Iaşi la ora 13.25.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru a asigura măsuri specifice în cazul aterizării unei aeronave, care ar fi avut probleme tehnice, potrivit news.ro.

“ISU a intervenit pentru a asigura măsuri specifice unei aeronave care avea la bord 107 pasageri. Apelul a venit la 112 la ora 13.06. S-au mobilizat echipajele de intervenţie din cadrul ISU, 16 autospeciale cu 56 de cadre. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie pentru mobilizarea tuturor echipajelor medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Ionel Roşu.

El a precizat că aeronava, care venea de la Bergamo, a aterizat în condiţii de siguranţă, iar pasagerii au fost evaluaţi din punct de vedere medical.

Reprezentanţii aeroportului din Iaşi au precizat că pilotul a semnalat faptul că există unele probleme la sistemul de navigaţie, dar că în cele din urmă avionul a aterizat în condiţii de siguranţă.

“O situaţie de urgenţă a fost raportată astăzi pe zborul W63672 Bergamo-Iasi (Wizz Air), ora sosirii 13.25. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul aeronavei a anunţat o problemă tehnică la instrumentul de navigaţie şi au fost mobilizate mai multe echipe de pompieri. Din fericire, aeronava a aterizat la timp, în condiţii de siguranţă maximă, fără a fi nevoie de intervenţia acestora“, au precizat reprezentanţii aeroportului ieşean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *