Skip to content
Iași Locale

Iaşi: Cinci licee din judeţ au înregistrat o rată de promovare de 100%, la polul opus fiind un liceu din Târgu Frumos, unde niciunul dintre candidaţi nu a promovat

libertatea.ro

În cinci licee din municipiul Iaşi, toţi elevii care au susţinut bacalaureatul l-au promovat, în timp ce la un liceu din Târgu Frumos, din cei 20 de candidaţi, niciunul nu a reuşit să treacă examenul, scrie news.ro.

76,34 la sută dintre elevii din judeţul Iaşi au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, cu aproape patru procente mai puţin decât anul trecut.

S-au înregistrat 12 medii de 10.00, cele mai multe, patru, fiind obţinute de absolvenţi de la Colegiul Naţional din municipiul Iaşi.

1.199 de candidaţi au fost respinşi, având medii sub 6,00, din care 228 au obţinut medii cuprinse între 5,00 şi 5,99.

”Probabil din această zonă vor veni cele mai multe contestaţii, întrucât sunt şanse mari ca în urma acestei etape numeroase medii să depăşească pragul notei 6,00”, au precizat reprezentanţii IŞJ Iaşi.

Cele mai multe medii obţinute de candidaţii ieşeni se situează în tranşa 8-8,99, şi anume 1.205, precum şi în tranşa 9-9,99, unde se află 1.080 medii.

În cinci unităţi de învăţământ nu există niciun candidat respins: Colegiul Naţional, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iaşi şi Colegiul „R. Wurmbrand”.

La polul opus niciun candidat de la Liceul Tehnologic “P. Rareş” din Târgu Frumos nu a promovat examenul, din cei 20 prezenţi la probe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *