Iaşi: CJ doreşte accelerarea etapelor de realizare a tronsonului din A8 care traversează judeţul

CJ_Iasi_media_pnl
Sursa foto: media.pnl.ro

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Marius Sorin Dangă, a avut o întâlnire cu primarii localităţilor din judeţul Iaşi tranzitate de autostrada A8, pentru a accelera etapele pentru realizarea acestui proiect esenţial pentru Moldova.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Iaşi, discuţiile au vizat clarificarea aspectelor legate de identificarea proprietarilor de pe coridorul de expropriere necesar pentru realizarea autostrăzii, evaluându-se astfel procentul de realizare a acestui proces pe fiecare primărie în parte şi modalităţile de depăşire a obstacolelor particulare identificate.

„Traseul străbate judeţul Iaşi pe aproape o sută de kilometri. Conform certificatului de urbanism emis de Consiliul Judeţean sunt 21 de UAT-uri tranzitate de acest tronson de autostradă. Toate primăriile din aceste UAT-uri trebuie să facă documentaţiile necesare privind identificarea proprietarilor terenurilor respective care să permită emiterea hotărârii de guvern care vor permite efectuarea despăgubirilor care vor fi acordate pentru aceste exproprieri. În prezent, primăriile sunt în stadii diferite privind realizarea de cadastrului sau planurilor parcelare”, a declarat pentru AGERPRES Marius Dangă.

La discuţii au fost prezenţi şi subprefectul Costel Dolachi, reprezentanţi ai proiectantului Consitrans, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, ai MVA şi ai CNAIR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: