Skip to content
Iași Știri locale

Iași: Compania de Transport Public a depistat 65 de angajați infectați cu COVID-19, o treime fiind confirmați de la începutul anului școlar

bzi.ro

De la începutul pandemiei COVID-19 și până în prezent, în cadrul Companiei de Transport Public Iași au fost confirmați pozitiv 65 de angajați. Numărul de infectări a crescut simțitor odată cu începerea anului școlar 2020-2021, motiv pentru care CTP Iași a anulat cursele speciale dedicate elevilor, relatează bzi.ro.

Compania de Transport Public Iași (CTP) a înregistrat de la începutul anului școlar 2020-2021, mai exact în perioada 15 septembrie-15 octombrie, un număr de 23 de cazuri noi de angajați depistați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Asta se întâmplă după ce alți 42 de angajați ai firmei de transport au fost depistați pozitiv până la data respectivă. Evidența realizată în acea perioadă nu menționează defalcat departamentele din care fac parte angajații CTP Iași.

Ulterior, pe data de 15 octombrie, dată la care se centralizează informațiile de către medicii care se ocupă de angajații CTP Iași, numărul celor infectați a ajuns la un total de 65 de cazuri, în condițiile în care primul caz pozitiv de COVID-19 a fost sesizat pe la jumătatea lunii iulie 2020.

Mijloacele de transport ale CTP Iași sunt dezinfectate la capetele de linie

De asemenea, CTP Iași a luat mai multe măsuri de limitare a raspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, se folosește în continuare întregul parc auto pentru transportul călătorilor și se igienizează mijloacele de transport, atât pe parcursul nopții, cât și ziua, la capetele de linie unde trec printr-un proces amplu de curățenie și dezinfecție.

CTP Iași continuă să deruleze acțiuni permanente de conștientizare în rândul călătorilor, privind folosirea corectă a măștilor de protecție și utilizarea în siguranță a transportului public, cu această ocazie fiind amplasate afișe în toate vehiculele CTP Iași și difuzate spoturi video în autobuze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *