Skip to content
Iași Știri locale

Iași: Comunele din zona metropolitană se închid pe rând. Locuitorii vor ieși din oraș numai cu declarație

Facebook

Comuna ieșeană Ciurea a intrat de duminică, 29 noiembrie 2020, în carantină totală pentru următoarele 14 zile. Incidența de 8.28 la mia de locuitori a făcut ca localitatea aflată la marginea municipiului Iași să fie prima în care se aplică restricții de deplasare, conform bzi.ro.

Forțele de ordine au instituit filtre în zona carantinată, iar locuitorii au nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a ieși din case. Mai multe comune din jurul municipiului se află la un pas de carantină totală din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19

Municipiul Iași riscă să se închidă total în perioada următoare. Din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, cele mai mari comune din jurul orașului riscă să se închidă.

Deja, comuna Ciurea a intrat în carantină totală pentru următoarele două săptămâni, decizie care ar urma să se aplice și pentru alte mari localități din jurul municipiului Iași.

Vizate sunt comunele Miroslava, Lețcani, Rediu și Valea Lupului, unde numărul de infectări este în continuă creștere. Iar asta face ca și municipiul Iași să fie aproape blocat, mii de locuitori din zonele limitrofe fiind aproape în imposibilitatea de a ajunge la serviciu și nu numai. Decizia finală va fi luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași.

Comuna Lețcani, la un pas de închidere. Primarul vrea măsuri în satele din localitate

Incidența în comuna Lețcani a ajuns la 6.60 de infectări la mia de locuitori. Comuna cu peste 8.000 de locuitori a înregistrat o creștere constantă a cazurilor de COVID-19 în ultima perioadă. Numărul mare de infectări a făcut ca și autoritatea locală să ceară luarea unor măsuri urgente.

Dacă o să emită ceva Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe această speță, sigur că o să ne conformăm. Dacă se impune carantina în anumite zone din comună, atunci vom lua și noi măsurile care se impun.

Oamenii au luat act de ceea ce am spus și încep să respecte măsurile. Avem însă la Cogeasca mai mulți rebeli, acolo fiind incidența cea mai mare. Probabil că acest sat va fi și primul izolat”, a spus Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani

Explozie de cazuri în comuna Miroslava. Cea mai are comună din județ, aproape de carantină

Comuna Miroslava, cu peste 23 de mii de locuitori, a ajuns la o rată de infectare de 7.60 la mia de locuitori. Comuna de la marginea municipiului Iași este foarte aproape de Ciurea la acest capitol.

Autoritățile județene au arătat că au luat în calcul o monitorizare mai amplă a acestor zone expuse.

Incidențele cele mai mari la nivelul județului sunt pe zona metropolitană, respectiv Miroslava, Valea Lupului, Rediu și Lețcani. Noi monitorizăm situația, au fost suplimentate forțele de ordine pentru controale pe aceste zone.

A fost intensificată colaborarea cu autoritățile publice locale. Dacă va fi nevoie, vom extinde zonele carantinate”, a spus prefectul Marian Grigoraș.

Dan Niță, primarul comunei Miroslava, a afirmat recent că situația în localitate a explodat și din cauza celor care vin din municipiu în carantină sau izolare, ceea ce a făcut ca incidența să crească în localitate.

Vezi continuarea pe bzi.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *