Iaşi: Consilierii judeţeni au aprobat construirea unui nou drum de acces spre aeroport

Sursa foto: X

Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici pentru 9 kilometri de drum rutier atât pentru un acces mai facil spre Aeroportul Iaşi, cât şi pentru construirea drumului de legătură dinspre localitatea Aroneanu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe, indicatorii tehnico-economici vizează modernizarea DJ 282G, de la limita municipiului Iaşi – localitatea Aroneanu – localitatea Rediu Aldei, pe o lungime totală de 6,5 kilometri, şi realizarea drumului de legătură din DJ 282G – localitatea Aroneanu spre Aeroportul Iaşi, în lungime de 3 kilometri.

Acesta a precizat că noua infrastructură rutieră va asigura şi conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8, dar şi accesul către Spitalul Regional de Urgenţă.

„Avem câteva obiective de infrastructură rutieră pe care ni le-am asumat sau considerăm că trebuie să le avem în vedere pentru viitorul apropiat. Unul dintre acestea este şi varianta alternativă de accesibilizare a drumului spre Aeroportul Iaşi. Mă refer la DJ 282G. Facem aceste proiecte pentru a uşura, dar, mai ales, pentru a facilita accesul pasagerilor spre aeroport. Proiectul are o valoare de aproximativ 30 milioane de euro, dar îl vom face etapizat, întrucât ne interesează o conectare cât mai rapidă spre Aeroportul Iaşi”, a declarat preşedintele CJ.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: