Skip to content
Alegeri locale 2020 Iași Știri locale

Iași: Cu excepția reședinței de județ, USR nu a reușit să aibă consilieri în niciun alt oraș

Facebook/Alianta USR PLUS

USR a ratat intrarea în consiliile locale din orașele județului Iași, cu excepția reședinței de județ. Partidul condus de tandemul Chichirău-Bodea a ratat intrarea în forurile reprezentative ale orașelor Pașcani, Hârlău, Podu Iloaiei și Târgu Frumos, deși se credea că zona urbană este o bună pepinieră de voturi pentru alianță. O campanie anostă, acompaniată de lipsa de interes a liderilor USR pentru problemele locale, refuzul de a intra la guvernare alături de PNL și aducerea unor traseiști au încins spiritele în filială iar alegătorii au taxat asta, informează pulsuliesean.ro.

La Pașcani, USR a obținut puțin sub 800 de voturi pentru Consiliul Local (6,11%), iar candidatul la Primărie, Mioara Petrescu, aproape 500 de voturi. Nu a fost deajuns pentru obținerea unui mandat în CL Pașcani. “Faptul că Alianța USR PLUS nu a reușit să aibă reprezentanți în CL Pașcani constituie o înfrîngere categorică, pe care ne-o asumăm și pe care o vom analiza în zilele următoare. Înțelegem pragmatismul acestor alegeri și salutăm alegerea domnului Pintilie Marius în funcția de Primar al municipiului Pașcani”, au arătat liderii formațiunii.

Același deznodământ și la Târgu Frumos, unde USR nu a prins niciun mandat de consilier local. “Alianța USR PLUS a ratat șansa de a avea consilieri locali. Nu am reușit să convingem suficient de mulți concetățeni că merităm încrederea lor”, au recunoscut reprezentanții USR Târgu Frumos.

La fel s-a întâmplat și la Hârlău, unde USR nu a obținut voturile necesare pentru a avea reprezentanți în CL. “Celor care au avut încredere să pună stampila Votat în dreptul nostru le transmitem regretul nostru că nu am reusit să intram in CL Hârlau. Este un duș rece pentru noi și o perioadă dificilă din viața filialei locale USR Hârlau. Probabil, nu am meritat mai mult prin prisma faptului că nu am reușit să ducem o campanie care să îi facă pe mai mulți cetățeni ai urbei să ne acorde încrederea”, au spus reprezentanții USR Hârlău.

Nici la Podu Iloaiei USR nu a reușit să contabilizeze voturile necesare pentru a avea reprezentanți în Consiliul Local, situație care închide cerul unor eșecuri usturătoare în zona urbană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *