Skip to content
Iași

Iaşi – Doar 12 autobuze circulă în oraş. Şoferii Companiei de Transport au reluat protestele

ctp iasi

Şoferii de autobuz din Iaşi au reluat miercuri dimineaţă protestele, refuzând să iasă cu maşinile pe stradă, însă conducerea Companiei de Transport Local (CTP) a adus şoferi din afara societăţii, astfel că 12 autobuze circulă pe câteva trasee din municipiu.

Greva şoferilor de autobuz din Iaşi a fost reluată miercuri dimineaţă, lucrătorii CTP cerând majorarea salariilor cu 30 la sută.

Directorul CTP, Cristian Stoica, a declarat că 12 autobuze au fost scoase totuşi la stradă pe traseele importante, fiind aduşi şoferi din afara companiei.

Am reuşit să scoatem 12 autobuze pe cinci trasee, astfel încât să facem legătura cu liniile principale de tramvai. De asemenea, am convocat reprezentanţii salariaţilor şi sindicatelor şi le-am propus un calendar de negociere. Aceste negocieri sunt condiţionate de reluarea lucrului, nu putem negocia sub presiune”, a afirmat directorul Companiei de Transport Public din Iaşi, Cristian Stoica.

Tramvaiele circulă în municipiu, întrucât vatmanii nu s-au raliat protestului.

În cursul dimineţii de marţi, şoferii de autobuze de la compania locală de transport Iaşi au întrerupt spontan lucrul, cerând majorarea salariilor până la 4.000 de lei.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că greva şoferilor de autobuze a fost declanşată de câţiva angajaţi ai companiei locale de transport, care i-au incitat pe ceilalţi şoferi, edilul susţinând că nu se negociază niciodată cu primarul Iaşiului bătând cu pumnul în masă, scrie news.ro.

Totodată, Mihai Chirica a anunţat că va propune conducerii companiei destituirea uneia dintre persoanele care a incitat la grevă, pe motiv că aceasta a mai primit sancţiuni de-a lungul timpului de la conducerea CTP pentru diverse abateri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *