Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Două persoane, găsite în şoc hipotermic. Una a decedat, a doua este în stare gravă la spital

smurd.ro

Din cauza temperaturilor scăzute înregistrate, în ultimele 24 de ore, o persoană a murit iar o alta a fost adusă în stare gravă la spital, a precizat coordonatorul SMURD Iaşi, dr Diana Cimpoeşu, coordonator şi al UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Primul caz de hipotermie a fost înregistrat în localitatea Păuşeşti, notează Agerpres.

Când a fost găsit, pacientul avea o temperatură corporală de 27 de grade Celsius. Locuia singur într-o locuinţă neîncălzită din Păuşeşti. El a fost găsit de o persoană de la o fundaţie de caritate la care mai fusese în urmă cu câţiva ani. Acum cei de la fundaţie îi aduceau mâncare periodic. L-au găsit în şoc hipotermic. Persoana este consumatoare cronică de alcool, fără alte antecedente. Starea sa este favorabilă. În 12 ore a fost încălzit şi hidratat. Acum este internat„, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu.

Aceasta a mai precizat că la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf.Spiridon din Iaşi a fost adusă o femeie în vârstă de 75 ani, din localitatea Mogoşeşti.

În momentul în care a fost adusă în UPU, de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu o autospecială de tip C, femeia era în comă, temperatura corporală fiind de 28 grade Celsius.

În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică. Aseară (sâmbătă – n.r) a rămas în casă, în grija unei vecine. Dimineaţă aceasta a găsit-o în curte, căzută. Din păcate, persoana a decedat„, a explicat dr. Diana Cimpoeşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *