Skip to content
Iași Știri locale

Iași: Elevi de la o şcoală din Iaşi au făcut ore în aer liber, după ce un profesor de sport are COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți elevi de la o şcoală din Iaşi au intrat în contact cu un profesor testat pozitiv cu COVID-19. Nouă clase trec la învățământul online. Caz Covid-19 la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Brătianu” din Municipiul Iaşi. În cursul zilei de ieri, 20 oct.2020 un profesor de educaţie fizică, în jurul orei 20.15 a contactat conducerea școlii spunând care are un test pozitiv, relatează bzi.ro.

Dar a trimis imediat în adresa scrisă către I.S.J. şi D.S.P .(în cursul serii de 20.10.2020)

A anunţat tot în cursul serii colegii pe grupul de Whatsapp privind situația ivită. A identificat cele 9 clase care au venit în contact direct cu profesorul. Orele s-au desfășurat pe terenul de sport (în aer liber), unde s-a păstrat distanțarea fizică și s-au purtat măști de protecţie. Toţi cei 131 de copii de la Grupa I de la cele 9 clase au fost anunțate că începând de azi, 21.10.2020 vor intra online.

În cursul zilei de azi s-au luat toate măsurile privind dezinfecția sălilor de clasă și a vestiarului cu materiale sportive”, potrivit IȘJ Iași.

Este anormal faptul că deşi profesorul de sport era suspect de coronavirus a continuat să se prezinte la unitatea de învăţământ. În contextul suspectării unui astfel de caz se impune anunţarea imediată şi autoizolarea la domiciliu până la concretizarea rezultatului testului PCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *