Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Focar de COVID-19 la Spitalul de Pediatrie, cu 27 de copii şi însoţitori infectaţi

Inquam Photos/Alex Nicodim

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat, vineri, că la Spitalul de Pediatrie „Sf Maria” din Iaşi a fost depistat un focar de infecţie cu SARS-COV2, în Secţia de Hemato-Oncologie fiind confirmate 27 de persoane.

Potrivit sursei citate, dintre cele 27 persoane confirmate pozitiv la COVID-19, sunt 14 pacienţi şi 13 însoţitori, potrivit agerpres.

Pacienţii pozitivi au fost izolaţi în spital. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor secţiei”, spun reprezentanţii DSP.

Conform raportărilor, în ultimele 24 de ore în judeţul Iaşi s-au înregistrat 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, în cursul zilei de vineri erau ocupate 708 paturi, din care 81 de terapie intensivă. Dintre acestea, şase sunt paturi ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, un pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie „Elena Doamna” Iasi şi patru paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

În momentul de faţă, în tot judeţul sunt libere doar două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, sunt 2.206 de persoane în izolare şi 1.046 persoane în carantină la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *