Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Număr record de înscrieri la sesiunea de admitere din luna iulie, la UAIC

Facebook

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a anunţat, luni, că a înregistrat 17.454 de înscrieri la sesiunea de admitere din luna iulie, cu 1.870 mai multe faţă de sesiunea de admitere din vara anului trecut şi cu 177 mai multe faţă de situaţia finală a anului 2019, după sesiunea din septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă, anul acesta au fost depuse 14.295 de dosare pentru studii de licenţă, cu 1711 mai multe decât în 2019, iar la studii de master – 3.159 de dosare, cu 149 mai multe decât anul trecut.

Cea mai căutată specializare la admiterea din iulie organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este Kinetoterapie şi motricitate specială, din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, unde s-a înregistrat o concurenţă de 13,57 candidaţi pe un loc bugetat.

Conform documentului de presă, în top-ul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Dreptul – 7,08 candidaţi pe un loc bugetat, Educaţie fizică şi sportivă – 6,15 candidaţi/ loc bugetat, Psihologie – 5,8 candidaţi/loc bugetat, Cibernetică, statistică şi informatică economică – 5,38 candidaţi/loc bugetat şi Informatică – 4,97 candidaţi/loc bugetat.

Facultatea de Drept a înregistrat, per total, cea mai mare concurenţă: 8,63 candidaţi pe un loc bugetat. Clasamentul este completat de facultăţile de Educaţie fizică şi sport – 8,48 candidaţi pe un loc bugetat, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 6,62 candidaţi pe un loc bugetat şi Informatică – 4,97 candidaţi pe un loc bugetat.

Rezultatele provizorii se afişează începând cu data de 24 iulie, candidaţii având la dispoziţie 24 de ore pentru depunerea contestaţiilor. În perioada 27-31 iulie vor fi afişate listele cu rezultatele finale. Candidaţii admişi la buget vor confirma locul obţinut prin depunerea actelor în original şi semnarea contractului de studii, în timp ce cei admişi cu taxă vor confirma locul doar electronic, prin e-mail sau pe platformele electronice special create pentru această etapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *