Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Peste 22.000 persoane s-au închinat până acum la racla cu moaştele Sf. Parascheva

Inquam Photos / Liviu Chirica

Peste 22.000 de persoane s-au închinat până duminică la prânz la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în cadrul pelerinajului religios de la Iaşi, timpul de aşteptare la rând fiind de aproximativ 40 de minute.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, peste 22.000 de persoane au trecut deja pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care este aşezată într-un baldachin special amenajat în curtea catedralei ieşene.

În zona Catedralei Mitropolitane din Iaşi, alte 400 de persoane se află la rând, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 40 de minute.

În Curtea mitropolitană se află câteva sute de pelerini care stau la rând pe culoarul special amenajat cu ajutorul gardurilor metalice. Alte câteva sute de persoane au venit la slujba liturgică care se oficiază în fiecare zi.

Anul acesta, pentru credincioşii care aleg să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva de hramul acestuia a fost adusă spre închinare şi racla cu moaştele Sf. Gheorghe Pelerinul.

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta accesul la sfintele moaşte se va face în aer liber, pe un culoar unic pe care poate pătrunde doar o singură persoană. Potrivit Agerpres, atât pelerinii, cât şi localnicii trebuie să poarte mască sanitară chiar dacă se află în aer liber. Cei care nu au mască vor primi de la voluntari. De-a lungul drumului sunt dozatoare automate cu dezinfectanţi.

Slujba Liturgică de pe 14 octombrie, când în calendarul ortodox este prăznuită sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi oficiată începând de la ora 9,30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

În zonă vor fi amenajate culoare de acces pentru cei care vor dori să participe la slujbă şi care, în număr restrâns, vor putea să intre în spaţii delimitate, astfel încât să nu se creeze grupuri mari de persoane şi să se poată păstra distanţa recomandată de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *