Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Peste 4.600 persoane s-au imunizat la Maratonul de vaccinare organizat de UMF Gr. T. Popa

Facebook

Peste 4.600 persoane s-au imunizat la Maratonul de vaccinare organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat, luni, prefectul Marian Grigoraş.

Maratonul de vaccinare de la UMF Iaşi a fost un efort de 64 de ore fără întrerupere în care s-au mobilizat 243 de medici, 243 de registratori (personal administrativ al UMF Iaşi), 243 de asistente medicale şi 350 de studenţi voluntari.

S-a utilizat serul Pfizer/BioNTech şi vaccinările s-au făcut în 20 de fluxuri pe timpul zilei şi 5 fluxuri în timpul nopţii, fără programare, doar în baza unui act de identitate.

Efortul echipei UMF Iaşi va fi reluat în intervalul 4-6 iunie, când se va organiza partea a doua a maratonului pentru ca persoanele vaccinate acum să primească şi doza a doua pentru o imunizare completă„, a scris pe Facebook prefectul Marian Grigoraş.

În cadrul evenimentului organizat de UMF Iaşi, centrele de vaccinare au fost deschise non-stop de pe 14 mai, ora 16.00 şi până pe 17 mai, la ora 8.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *