Skip to content
Iași Știri locale

Iași: Planul secret al deputatului Cosette Chichirău pentru funcțiile din Casa Pătrată. Fostul senator USR Dan Lungu ar putea fi noul prefect al județului Iași

Inquam Photos / George Călin

Prefectura Iași poate avea parte de o nouă echipă la vârf. Fostul senator USR Dan Lungu ar putea ajunge pe unul din cele 3 posturi de șefi din Casa Pătrată.

Negocierile la vârful alianței de guvernare USR-PLUS și PNL au cuprins și județul Iași. Parte din acest plan este însă și deputatul Cosette Chichirău, cea care preferă să meargă pe o mână moartă la Prefectura Iași, conform bzi.ro.

Negocierile dintre USR- PLUS și PNL la nivel guvernamental pentru funcțiile publice din ministere au atins și județul Iași. În afara funcțiilor de secretari de stat, au fost luate în calcul și cele din Prefectura Iași.

Pentru principalele funcții din Casa Pătrată au fost vehiculate mai multe nume, inclusiv din cele două partide de guvernământ. Surse din mediul politic local au arătat că unul dintre numele vehiculate este cel al fostului senator USR Dan Lungu.

Acesta a fost senator în Parlamentul României în perioada 2016-2020.

În urma războiului intern din USR Iași, Dan Lungu a fost tras pe linie moartă și nu a mai prins loc pe listele pentru un nou mandat în Parlament. Însă acum, numele său apare în lista celor care ar putea ajunge în Casa Pătrată ca prefect sau subprefect. Cum s-a ajuns la o asemenea variantă?

Deși fostul senator USR Dan Lungu este o alegere foarte proastă pentru Prefectura Iași, nominalizarea sa ar face parte dintr-un plan al deputatului Cosette Chichirău.

Aceasta nu a vrut să facă vreo nominalizare importantă din partea USR- PLUS Iași la una din funcțiile de prefect sau subprefect ca să nu-și asume vreun risc dacă persoana respectivă capătă notorietate.

Cosette Chichirău vrea să candideze la alegerile locale 2024 și nu are nevoie de o persoană incomodă în coastă. Dan Lungu nu are anvergură de a candida la alegerile locale, fiind extrem de slab în sectorul administrativ ieșean.

Astfel, Cosette Chichirău se asigură că nimeni altcineva din partid nu va ținti o candidatură pentru alegerile de peste 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *