Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Şase focare de COVID au apărut în spitale din judeţ, iar un altul se înregistrează într-un centru social din municipiu. Sunt afectate în total 42 de persoane

Inquam Photos / Octav Ganea

Şapte focare de COVID sunt active în judeţul Iaşi, şase fiind înregistrate la unităţi medicale din judeţ, iar un altul la un centru de servicii sociale din municipiu. În total, în cele şapte focare au fost diagnosticate 42 de persoane, potrivit news.ro.

Potrivit DSP Iaşi, un focar se înregistrează la Centrul de servicii sociale „Sf. Nectarie” din Iaşi, unde trei persoane au fost depistate pozitiv. Acestea au fost izolate, iar persoanele care sunt contacţi direcţi au fost testate.

La Secţia exterioară Bârnova din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi, zece pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid, toţi fiind izolaţi.

Tot la Institutul de Psihiatrie Socola un pacient şi două cadre medicale au fost depistate pozitiv.

Şi la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi există două focare, la secţiile Hematologie şi Oncologie. Aici şapte pacienţi au Covid. Au fost limitate internările în cele două secţii.

Tot două focare sunt active şi la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde sunt 19 cazuri de Covid în rândul cadrelor medicale. Angajaţii spitalului au fost izolaţi la domiciliu, fiind monitorizaţi de medicii de familie.

Până marţi, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 80.747 cazuri cu persoane infectate cu Covid, cu 466 cazuri în plus faţă de ziua precedentă.

În judeţ, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat patru decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 2.114.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *