Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Slujba de Înviere organizată pe esplanada Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, preotul Constantin Sturzu, a declarat că Slujba din noaptea de Înviere va fi oficiată pe esplanada Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi a îndemnat credincioşii care vor să participe la ritualul religios să respecte regulile perioadei de pandemie.

Slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi va începe, cum e rânduiala, la miezul nopţii. Ea va fi precedată, de la 23,30, de Canonul Sâmbetei celei Mari şi se va desfăşura pe esplanada de afară până spre ora 2,30, când estimăm că se va încheia Sfânta Liturghie. Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioşi să fie părtaşi la această cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic. Tot pentru a veni în sprijinul credincioşilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire. Unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Slujba va fi transmisă audio-video integral de portalul doxologia.ro„, a declarat Constantin Sturzu, citat de agerpres.ro.

Credincioşii care vor participa la slujbă sunt îndemnaţi să respecte regulile specifice acestei perioade pandemice: distanţarea socială, mască de protecţie sanitară.

De asemenea, facem un apel către aceştia să nu se deplaseze de la locul lor în momentul în care, în miez de noapte, se va împărţi lumină. Părintele Mitropolit Teofan, clericii din sobor şi voluntarii se vor deplasa cu lumânările aprinse la fiecare dintre cei prezenţi, astfel încât să se prevină orice fel de aglomerări, fie şi pentru scurt timp„, a mai spus preotul Constantin Sturzu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *