Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Spitalul mobil de la Leţcani va ajunge, vineri seară, la o capacitate de 48 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că, vineri seară, spitalul mobil de la Leţcani va ajunge la o capacitate de 48 de paturi de terapie intensivă, el precizând că spitalul pe care îl conduce ajunge astfel să deţină cea mai mare secţie ATI COVID din ţară.

S-a lucrat non-stop în ultimele zile pentru a putea pune în funcţiune noi paturi de terapie intensivă. În această seară vom ajunge în total la 48 de paturi de ATI la spitalul mobil de la Leţcani. Cu cele 17 paturi ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase avem un total de 65 de paturi de terapie intensivă, iar toate acestea se află în coordonarea noastră. Am devenit practic cea mai mare secţie ATI pentru bolnavii Covid din ţară„, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Activitatea spitalului mobil de la Leţcani este gestionată de Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Totodată, medicul ieşean Florin Roşu a propus înfiinţarea unei comisii din care să facă parte specialişti în boli infecţioase şi în epidemiologie din toate centrele universitare din ţară care să realizeze un plan în privinţa impulsionării campaniei de vaccinare.

Medicul Florin Roşu a afirmat că membrii acestei comisii ar trebui „să răspundă clar la toate informaţiile eronate existente în spaţiul public care apar în legătură cu vaccinarea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *