Skip to content
Iași Știri locale

Iași: Studenții nevaccinați ar putea fi evacuați din campusul universitar Tudor Vladimirescu

ista-in.org

Studenţii nevaccinaţi ar putea fi evacuaţi din campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi. Explicaţia conducerii campusului: sunt necesare măsuri drastice pentru a se evita răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Conducerea campusului universitar „Tudor Vladimirescu” avertizează studenţii, prin intermediul unui anunţ, asupra faptului că cei nevaccinaţi ar putea fi evacuaţi, pentru a se evita răspândirea virusului Sars-CoV-2.  Studenţii care nu au certificat verde nu vor mai putea să îşi viziteze colegii care locuiesc în alte cămine din campus. Deciziile luate vin din dorinţa de a încuraja vaccinarea în rândul studenţilor, în acest moment fiind vaccinaţi doar aproximativ 50% din totalul studenţilor cazaţi.

Având în vedere numărul ridicat de persoane la nivel naţional ce au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioada, încurajăm toţi studenţii cazaţi în Campusul Tudor Vladimirescu să se vaccineze. Aceştia vor primi o lună de cazare gratuită şi vor avea posibilitatea să se imunizeze chiar în campus, la baza sportivă. Vaccinarea cât mai multor persoane este foarte importantă pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în siguranţă.   Vă atragem atenţia că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecţiei. Pentru a evita astfel de situaţii, întărim sfatul şi recomandarea ca toţi studenţii cazaţi în Campusul Tudor Vladimirescu să se imunizeze în cel mai scurt timp”, a precizat conducerea campusului.

Un alt avantaj pentru studenţii care au efectuat schema completă de vaccinare este că aceştia pot să-şi viziteze colegii din alte cămine, întrucât vizitele în cămine sunt permise, în intervalul orar 7.00-23.00, doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării”, au transmis reprezentanţii campusului universitar.    În perioada următoare, administratorii de cămin vor aplica o hologramă pe spatele legitimaţiei de cămin pentru studenţii vaccinaţi, ca aceştia să poată avea acces facil la colegii lor din alte cămine, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *