Skip to content
Sănătate

Iaşi: Transplant de ficat de la un pacient din Bacău

Facebook

Medici de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi au transplantat ficatul prelevat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, care era internat la Spitalul Judeţean Bacău.

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, dr. Raluca Neagu, a declarat că beneficiarul transplantului hepatic este un bărbat de 60 de ani, care era diagnosticat cu ciroză hepatică.

Potrivit sursei citate, intervenţia a fost făcută duminică, la Spitalul „Sf. Spiridon”.

A fost singura persoană compatibilă, având în vedere grupa rară de sânge a donatorului„, a declarat dr. Raluca Neagu, conform Agerpres.

De asemenea, la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” medicii efectuează transplanturile renale, intervenţiile fiind în curs de desfăşurare.

Unul dintre cei doi rinichi a fost transplantat unui pacient din judeţul Suceava. Cel de-al doilea transplant este efectuat unei paciente din judeţul Vrancea. Au fost mai mulţi pacienţi chemaţi pentru efectuarea analizelor de compatibilitate. Dintre ei au fost selectaţi doi, care aveau compatibilitatea cea mai bună. În general, pentru astfel de intervenţii sunt chemaţi zece pacienţi cărora li se fac teste de compatibilitate. Sunt selectaţi doar cei care au compatibilitatea cea mai bună„, a declarat conf. univ. dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon” Iaşi.

Conform Ralucăi Neagu, corneele urmează să fie transplantate luni la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi din Iaşi au prelevat mai multe organe de la un bărbat de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *