Skip to content
Iași Știri locale

Iași: Transportul public din jurul Iașului se va închide. Ce curse CTP vor fi trase pe dreapta

bzi.ro

Alertă de răspândire a virusului COVID-19 în municipiul Iași și în comunele din zona metropolitană. Explozia cazurilor de coronavirus a făcut ca rata de infectare să crească de la zi la zi, iar mai multe localități să fie aproape de o carantină totală, relatează bzi.ro.

Primăria Iași a decis chiar să restricționeze traficul către comunele limitrofe. Autobuzele Companiei de Transport Public ar urma să nu mai circule în afara municipiului

Municipiul Iași a atins pragul critic de 5 infectări la mia de locuitori în privința cazurilor de COVID-19. Situația apărută atât în municipiu, cât și în zona metropolitană a Iașului a făcut ca autoritățile să treacă la o serie de măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului. Mai multe comune din jurul orașului au depășit încidența de 6 la mia de locuitori.

În aceste condiții, Primăria Iași vrea să restricționeze cel puțin transportul public CTP între oraș și comunele din jur. În municipiul Iași s-au înregistrat circa 9.000 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, incidența fiind tot mai mare.

Comunele din jurul Iași au sărit cu rata de infectare peste cifra de 6 la mia de locuitori. De exemplu, comuna Ciurea are o rată de 6.93 la mia de locuitori. CTP Iași asigură traseul 41 pe ruta Ciurea- Piața Mihai Eminescu, unul din cele mai aglomarate din rutele companiei de transport.

Incidența ne va conduce la luarea unor decizii, în special reducerea contactului dintre persoane, pentru că acolo se produce această creștere.

Am văzut o creștere alarmantă și la localitățile din jurul municipiului Iași, unele trecând de cifra 7 la mia de locuitori. Probabil că vom renunța la transportul rutier pe toate aceste legături.

Vom discuta măsurile în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, toate având același scop, respectiv scăderea numărului de infectări. Scopul este acela de a nu ajunge în carantină.

Dacă am intrat în carantină, lucrurile se complică pentru toată lumea”, a menționat primarul Mihai Chirica.

Rata de infectare în comuna Miroslava a ajuns la 6.57 la mia de locuitori. Traseul CTP operat între Iași și Miroslava, autobuzul 23, face legătura între zona de lângă Primăria comunei și Podu Roș.

La o populație de aproape 24 de mii de locuitori, Miroslava are aproape 500 de cazuri de infectare cu COVID-19, cu 150 de cazuri mai mult față de acum două săptămâni. Astfel, și în acest caz se vor lua măsuri.

„Nu vrem să ajungem acolo. Le cer tuturor să aibă grijă și să încerce să evite apropierea de alte persoane. Nu vorbim despre o suspendare a transportului public în zona metropolitană, ci despre o restricționare.

Am făcut o analiză, am discutat și cu domnul prefect și am început să luăm unele măsuri.

La Ciurea incidența este de 7 la mia de locuitori. Este clar că persoanele de acolo vin deja infectate, se mai urcă și în mijlocul de transport în comun și astfel îi «ajută» și pe alții”, a adăugat primarul Mihai Chirica.

Vezi continuarea pe bzi.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *