Skip to content
Iași Știri locale

Iaşi: Trei refugiaţi din Ucraina au fost confirmaţi cu Covid la Spitalul de Boli Infecţioase

facebook

Trei refugiaţi din Ucraina au fost confirmaţi cu Covid la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unul dintre ei, având comorbidităţi, fiind internat în unitatea medicală ieşeană. Ceilalţi doi pacienţi din Ucraina confirmaţi cu Covid au refuzat internarea în spital.

„În total, opt refugiaţi din Ucraina s-au adresat spitalului de Boli Infecţioase.

Şase dintre ei prezentau tablou sugestiv pentru patologia Covid, iar trei au fost confirmaţi. Dintre aceştia, doi au refuzat internarea, iar unul a necesitat îngrijire în spital. Este vorba despre un bărbat de 88 de ani, care prezintă şi comorbidităţi, respectiv hipertensiune arterială şi neoplasm de colon operat. Este stabil”, a declarat vineri medicul Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit acestuia, în triajul spitalului s-a prezentat o femeie cu copilul ei, ambii susţinând că sunt HIV pozitiv.

„Nu au putut preciza schema de tratament pe care o urmează şi nici vreun document medical. Femeia a fost sfătuită ca imediat ce este posibil să revină la spital pentru a continua tratamentul”, a afirmat medicul Florin Roşu.

El a mai declarat că îi încurajează pe cei aflaţi în taberele de refugiaţi ca atunci când au probleme de sănătate să se prezinte imediat la medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *