Skip to content
Iași Societate Știri locale

Iași: Un „bugetar de lux”, singurul candidat la şefia Poliţiei Locale

Actualul director interimar al Poliţiei Locale, Liviu Zanfirescu, este singurul candidat la concursul privind desemnarea unei noi conduceri a instituţiei. Cei interesaţi au putut până ieri să-şi depună dosarul la Primărie.

Proba scrisă a concursului va avea loc pe 7 martie, iar interviul va fi programat în maximum 5 zile de la data testului scris. „Liviu Zanfirescu a fost singurul candidat care a înaintat dosarul de înscriere în concurs”, a declarat ieri Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei, potrivit ziaruldeiasi.ro

" "

Printre condiţiile care au fost stabilite pentru înscrierea în concurs s-au numărat: studii universitare (ştiinţe juridice sau ştiinţe economice), studii de masterat sau studii postuniversitare (administraţie publică, management) şi o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 7 ani.

Liviu Zanfirescu ocupă funcţia de director general interimar al Poliţiei Locale din vara anului trecut.

Fostul şef din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) este unul dintre „bugetarii de lux” ai Iaşului, el cumulând salariul cu pensia: acesta ridică lunar venituri nete de cel puţin 18.000 lei din cele două surse, sumă mai mare şi ca salariul primarului (12.400 lei).

În Parlament există un proiect de lege în dezbatere prin care pensionarii care vor să se angajeze la stat să nu mai poată cumula cele două venituri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *