PSnews

Ultima Oră

Iată ce păzește Tudorel Toader, în loc să rezolve problemele urgente din justiție! FOTO

ziuanews.ro

Vedeți mai jos ce păzește Tudorel Toader în loc să rezolve problemele urgente din justiție, domeniu de care ar trebui să se preocupe, ca ministru de resort și, în general, ca demnitar în care au fost puse multe speranțe încă de la învestitura lui, având în vedere renumele de care se bucură în lumea juriștilor din România.

In mai putin de doua luni, de cand a preluat mandatul de ministru al Justitiei (23 februarie 2017), Tudorel Toader s-a intalnit cu cinci ambasadori in Romania. Intalnirile au avut loc in perioada 27 martie – 13 aprilie 2017 (18 zile calendaristice si 14 zile lucratoare), ambasadorii fiind primiti la ministerul Justitiei de Tudorel Toader si Marieta Safta – numita secretar de stat in 15 martie 2017, pana la acea data ea fiind prim-magistrat asistent la CCR, incepand cu 2003, scrie joi Lumeajustiției.ro.

Ambasadorii primiți sunt, în ordinea apariției în imaginile inserate între paragrafele de față (așa cum apar ele pe site-ul Ministerului Justiției): Hans Klemm (SUA), Gerhard Reiweger (Austria), François Saint-Paul (Franța), Stella Ronner Grubačić (Olanda) și Cord Meier-Klodt (Germania).

Intrevederile minstrului Justitiei Tudorel Toader au vizat, conform comunicatelor de presa publicate pe site-ul Ministerului Justitiei, discutii cu privire la “cooperarea bilaterala pe teme de justitie, inclusiv cooperarea judiciara in materie penala si colaborarea academica dintre cele doua state”, “sustinerea eforturilor comune in domeniul luptei contra coruptiei si criminalitatii organizate”, “consolidarea progreselor in sistemul judiciar si recuperarea prejudiciilor rezultate in urma savarsirii de infractiuni, inclusiv prin initierea unor proiecte bilaterale” sau progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV.

Iată cum comentează Luju.ro acest șir de întâlniri ale lui Tudorel Toader:

Apreciem activitatea diplomatica pe care ministrul Justitiei o desfasoara si interesul ridicat pentru cooperarile bilaterale si colaborarile academice, dar credem totusi ca inaintea acestor intalniri ar trebui sa primeze problemele interne ale justitiei romanesti si rezolvarea cat mai rapida a acestora. Nu de alta, dar cine si-ar dori sa incheie o colaborare cu un stat in care legile sunt de-a valma, in care Statul este condamnat la CEDO frecvent pentru incalcarea drepturilor fundamentale, in conditiile in care saptamanal CCR constata neconstitutionalitatea unor articole din Codurile penale si in conditiile in care abuzurile procurorilor se transmit in direct, prin defilari de catuse, in ciuda blamarii acestor practici chiar de judecatorii europeni.

Pe langa aceste aspecte, apreciem ca in loc sa se intalneasca cu diversi ambasadori – reprezentati diplomatici ai altor state, fara putere de decizie si fara o implicare in activitatea executiva a statului pe care il reprezinta – ministrul Justitiei ar trebui sa parcurga punct cu punct programul de guvernare al PSD pe care si l-a asumat la momentul preluarii mandatului, caci acolo erau stabilite ca tinte reformarea Legilor Justitiei, a Legii raspunderii magistratilor, dar si a Codurilor penale, criticate chiar de ministrul Justitiei in perioada in care era judecator CCR, prin deciziile de neconstitutionalitate pronuntate.

In fata acestei realitatii, ne intrebam: cand are de gand ministrul Tudorel Toader sa se apuce de treaba? Nu de alta, dar unele dintre tintele din programul de guvernare al PSD pe partea de justitiei au termen-limita la finalul lunii aprilie 2017”.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi