Skip to content
Sport

Iată unde puteți mânca în București pizza de la mama ei, din Napoli!

pizzafizza.ro

Citiți în rândurile de mai jos unde puteți mânca în București pizza de la mama ei, din Napoli!

Restaurantul în cauză – vizitat de către echipa de la Edițiadedimineață.ro – își aduce ingredientele chiar din orașul în care s-a născut pizza modernă, în 1889, când – spune legenda – pizzaiolul Raffaele Esposito a trebuit să gătească un astfel de preparat culinar în cinstea reginei Margherita di Savoia, care urma să viziteze orașul alături de soțul său, regele Umberto I. La rândul ei, suverana a ales acea pizza ornată în cele trei culori ale Italiei: roșu (tomate), alb (mozzarella) și verde (busuioc). Și iată cum a apărut celebra pizza Margherita.

De altfel, chiar așa se numește pizzeria pe care echipa de la Edițiadedimineață.ro a vizitat-o: Borgo Margherita, de pe Calea Vitan, nr. 170.

„Cu ideea am fost eu și asociatul meu. Eu am lucrat 10 ani la ei în Italia, ei au venit cu familia în România și așa ne-a venit ideea de a deschide o mică pizzerie, să facem cunoscut originalitatea pizzei napolitane. Povestea noastră a început cu asociatul meu care este italian, Benjamin. Eu lucrând la ei 10 ani, în Italia, am cunoscut pizza și pastele lor, el a venit în vizită în România cu familia. A vrut să aducă puțin din pizza napolitană aici, pentru câțiva clienți (destul de mulți); am reușit și așteptăm câți mai mulți ca să ne cunoască. Suntem încă mici, de aproape 2 ani. Încercăm să ne lărgim, sper să găsim cât mai mulți să aprecieze pizza noastră. Îmi pare că suntem micuți și nu putem încă să ne facem cunoscuți. Este singura locație pentru moment. Încercăm să găsim și în altă parte, dar cu asta am început și asta rămâne de suflet”, a povestit Daniela Korz, co-proprietar al pizzeriei.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *