Skip to content
Politică

ÎCCJ a decis. Când se va da verdictul pentru Iohannis

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne pronunțarea privind recursul făcut de Agenția Națională de Integritate în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis.

Verdictul a fost amânat cu cinci zile, astfel încât acesta va fi judecat pe 30 septembrie, marți.

În cazul în care recursul va fi admis, dosarul va fi trimis spre o altă instanță. Dacă dosarul va fi trimis spre Curtea de Apel Alba Iulia, instanță care deja s-a pronunțat pe dosarul lui Klaus Iohannis decizând că nu este incompatibil, atunci aceeași instanță va da același verdict.

Totuși, în cazul în care dosarul va merge spre o altă Curte de Apel, instanța va judeca recursul, însă Klaus Iohannis poate ataca decizia, fiind vorba despre o altă instanță.

Termenele în acest caz durează de la 10 la 30 de zile, iar în cazul în care Curtea care va judeca dosarul va decide că Iohannis este incompatibil, acesta poate contesta decizia, lucru care poate dura săptămâni, sau chiar luni de zile.

Instanța nu va judeca pe fond dosarul, ci doar recursul făcut de ANI și eventual contestațiile președintelui PNL.

În 24 aprilie 2013, ANI anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale,.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Instanța supremă urmează să dea o decizie definitivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *