ÎCCJ judecă cererea de strămutare a dosarului lui Cherecheş. Ce spune avocatul

Sursa foto: Facebook

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au judecat, joi, cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheş, în care fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru luare de mită în formă continuată. Avocatul Răzvan Doseanu a recunoscut că şansele de admitere a unei cereri de strămutare ar fi fost probabil mai mari dacă clientul său era prezent. Instanţa a rămas în pronunţare.

Apărătorul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu, a declarat, joi, la ÎCCJ, că a fost termen pentru cererea de strămutare depusă de fostul primar din Baia Mare.
“Astăzi este termen pentru soluţionarea cererii de strămutare. Este vorba de solicitarea formulată anterior datei de 24 noiembrie, dată la care s-a dat hotărârea definitivă la Curtea de Apel Cluj. Deci, nu este o cerere de strămutare făcută ulterior. Nici nu s-ar fi putut dacă deja hotărârea era definitivă. Din motive administrative, probabil că termenul a fost fixat după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluţionarea cererii de strămutare. Poate fi un semn de lipsă de imparţialitate pe care noi l-am invocat”, a afirmat Cătălin Cherecheş.
El a explicat că legislaţia permite admiterea unei cereri de strămutare chiar dacă rămâne definitivă o hotărâre.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL