Skip to content
Politică

ICCJ pronunță sentința definitivă în dosarul Ridzi

Monica Iacob Ridzi a fost trimisă în judecată în mai 2011 de procurorii DNA în legătură cu organizarea Zilei Tineretului.

Un complet de cinci magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să pronunțe, luni, sentința definitivă în dosarul în care Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului și Sportului, este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului, informează Agerpres.

În acest dosar, Monica Iacob Ridzi a fost condamnată pe 27 ianuarie 2014 de judecătorii ÎCCJ la 5 ani de închisoare cu executare.

Alte condamnări în acest dosar au primit Ioana Elena Vârsta, fosta consilieră a lui Ridzi — 5 ani cu executare și Paul Diaconu, șef al Direcției Generale Economice și Resurse Umane a MTS (martie — septembrie 2009) — 2 ani și 6 luni de detenție cu executare.

Ceilalți inculpați în dosar au primit pedepse cu suspendare: Marius Mărcuță — 3 ani, Florin Cătălin Mircea — 2 ani și 6 luni, Octavian Petru Dragomir — 3 ani, Claudia Radu — 2 ani și 6 luni, Petre Toia — 3 ani, Daniela Elena Popa — 1 an cu suspendare, Bogdan Iacobescu — 3 ani, George Răzvan Nica Udangiu — 3 ani și Marius Cristian Negrea — 3 ani.

Instanța i-a obligat pe Monica Ridzi și pe ceilalți inculpați să plătească prejudiciul stabilit de procurorii DNA. De asemenea, judecătorii au menținut sechestrul asigurător pus anterior de procurorii DNA pe bunurile lui Ridzi, și anume: un apartament în Petroșani, o casă în comuna Scărișoara, județul Olt, și un teren de 3.500 de metri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *