Skip to content
Politică

ÎCCJ pune pe masă verdictul. Dinu Pescariu rămâne sub control judiciar

evz.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ca fiind nefondată, plângerea făcută de fostul jucător de tenis Dinu Pescariu prin care cerea ridicarea controlului judiciar, măsură luată împotriva lui de procurorii DNA în dosarul ‘Microsoft 3’.

În data de 10 aprilie, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu și Claudiu Florică, reprezentanți ai firmei D.Con-Net AG, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, această măsură a fost prelungită pe 7 iunie de procurorii DNA, potrivit Agerpres.

În acest dosar mai apar  nume precum: Ion Adrian Stănescu și Andrei Săvulescu, consilier asistent, respectiv director general la Direcția generală pentru politici și programe în domeniul societății informaționale din cadrul Ministerului Comunicațiilor, Călin Tatomir, director general Microsoft România SRL, precum și Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, faptele au  fost comise în contextul în care, în luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licențe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicațiilor, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislației în vigoare, decât prin organizarea unei licitații publice.

„În acest context, inculpații Pescariu Dinu Mihail și Florică Claudiu Ionuț, în calitate de reprezentanți în fapt/drept ai societății D.Con-Net AG, pentru a fi favorizați în câștigarea licitației publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Sandu Gabriel, căruia i-au și plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentința nr. 258/24.03.2016 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție-Secția Penală, în dosarul nr. 1191/1/2015, au fost condamnați Cocoș Dorin și Sandu Gabriel pentru trafic de influență) „, susțin procurorii.

 

Prejudiciul din dosar se ridică la 51.396.344 de euro, reprezentând diferența dintre suma plătită de minister și suma care a fost facturată de furnizorul de licențe către SC Dim Soft SRL, fiind creat totodată un folos necuvenit în favoarea D.Con-Net AG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *