Skip to content
Justitie

ÎCCJ respinge recursul DSU la decizia Curţii de Apel Bucureşti de anulare a carantinei în Gornet. Decizia este definitivă

Facebook

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondat recursul depus de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 4 august de anulare a carantinei în localitatea prahoveană Gornet. Decizia este definitivă.

„Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi nulităţii recursului formulat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, invocate de recurenta-reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei civile nr.694 din 4 august 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Hotărârea este definitivă.

Unitatea Administrativ Teritorială Gornet din judeţul Prahova a atacat în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a introduce în carantină satul Gornet după ce 15 dintre cei peste 2000 de localnici au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Satul Gornet a intrat în carantină miercuri, 22 iulie, măsura fiind valabilă 14 zile. Autorităţile au cerut iniţial despăgubiri în cuantum de 500.000 de euro care ar urma să fie împărţiţi celor care au fost „prejudiciaţi” din cauza carantinei.

Ulterior, suma a fost crescută la 4 milioane de euro. Curtea de Apel Bucureşti a anulat săptămâna trecută decizia privind instituirea carantinei în satul prahovean Gornet, respingând solicitarea referitoare la plata unor daune de 4 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *