Ideea metroului până la aeroportul Otopeni prinde contur. Contractul va fi semnat astăzi

Metrou Bucureşti
Sursa foto: Facebook / Metrorex

Începe să prindă contur planul de extindere a reţelei de metrou până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni.

Marţi se semnează contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de rezistență a lotului doi din viitoarea magistrală șase. Linia nouă de metrou va avea 12 stații.

Conform planului, peste patru ani vom avea metrou care să ne ducă la aeroportul Henri Coandă, scrie antena3.ro.

Patru ani pentru şase staţii

Lotul urmează să aibă aproximativ opt kilometri și să însumeze șase stații, prima fiind Tokyo și ultima, Aeroportul Henri Coandă. În total, acest contract valorează 1, 27 miliarde de lei fără TVA, iar constructorul are la dispoziție 48 de luni pentru a realiza lucrarea. Astfel, peste patru ani am putea mergem la aeroport cu metroul.

În ceea ce privește primul lot al magistralei șase, acest tip de contract s-a încheiat acum un an, însă nu au început lucrările propriu zise. Conform oficialilor, ar trebui să vedem primele stații în șantier, acestea fiind Expoziției și Pajura.

În total, magistrala șase va avea aproximativ 14 kilometrii și va lega stația 1 MAI de aeroportul Henri Coandă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL