Skip to content
Sănătate

Ideea unui lockdown național, respinsă inclusiv de medici. Dr. Adrian Marinescu: Nu vrea nimeni măsuri mai restrictive

Facebook

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Naţional „Matei Balş”, a declarat pentru Digi24, că atenţia trebuie să fie îndreptată către campania de vaccinare şi că oamenii nu îşi doresc noi măsuri restrictive. El respinge astfel ideea susţinută de Andreea Moldovan privind carantina de 2 săptămâni.

„Vreau să cred că reuşim să găsim un echilibru şi fără măsuri mai restrictive. Nu îşi doreşte nimeni. Va fi o situaţie grea în săptămânile care urmează, ne dorim ca în vară să ajungem la echlibru, să facem nişte paşi de relaxare şi spre ce ne dorim. Toată Europa gândeşte cam la fel. Se doreşte ca în vară să se revină economic, contează psihologia oamenilor, toate lucrurile astea sunt importante”, a afirmat Adrian Marinescu.

" "

Medicul a spus că atenţia trebuie îndreptată către campania de vaccinare,care trebuie să meargă repede, pentru a avea efecte. „Restul măsurilor reprezintă o sumă de factori care vin să ajute, nu înseamnă că rezolvă peste noapte problemele. Ele ajută până vom reuşi să fim vaccinaţi la nivel naţional un procent cât mai mare. Câştigăm timp”, a adăugat Marinescu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a spus la DigiFM că perioada de incubaţie a virusului este de 2 săptămâni şi că în acest timp nu se poate transmite. Ea susţine că două săptămâni de carantină ar face minuni. Întrebată dacă regretă că nu a reuşit să îşi convingă colegii în privinţa instituirii unei perioade de carantină naţională, Andreea Moldovan a răspuns că înţelege cât de grea este această decizie, în special pentru cetăţeni, cărora le este frică de limitările impuse de o astfel de măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *