Skip to content
Opinii & Analize

Idei despre Ponta și militarizarea guvernelor

Ponta nu a avut nicio șansă. Brigada militarizată din Pro România a trecut cu șenilele peste el. Într-un ritual de intelligence pe care Ponta îl cunoaște foarte bine. Doar a participat la mesele lui George Maior. Când interesul național o cere, de sub costumele politicienilor iese la suprafața vipușca militară.

Aripa dură a Pro România a fost și este “un partid de intelligence” cum spunea Gabi Oprea, nașul lui Ponta și fondatorul primului partid de acest soi, declarat și asumat ca atare. Așa că Ponta nu are de ce să se smiorcăie. Noua Securitate vrea să participe la guvernare, și o face la vedere, în forță. Nu este comod și nici indicat să pui pe hârtie/ pixeli asemenea afirmații în contextul politic de azi. Pentru că te vei trezi dimineața în ceafă cu urmăritori. Pe de altă parte, trebuie spus și repetat răspicat, cu toate riscurile: bai, băieți, ajunge! E rezonabil să aveți atâta putere cât vă dă Constituția și Legea. E suficient, este decent să vă opriți din “jocurile de putere”.

Care este problema de fond? E simplă: gradații și vipuștele militare trebuie să stea în cazărmi, nu să treacă linia roșie civilă spre partide, guverne, ministere și agenții. Din pieptul lor de aramă, militarizații țipă că ei trebuie să aibă oameni în structurile de decizie guvernamentale pentru a păzi interesul național. E suficient să te uiți pe CV-urile funcționarilor de rang înalt, de exemplu secretarii generali ai ministerelor din ultimii douăzeci de ani, pentru a întrezării din nou, fatidic, vipușca, moletierele și chipiul. Asta, cu toată dragostea patriotică “a interesului național”, nu mai este democrație.

Politicienii slabi fac guverne care au în burta lor, în mățăraia birocratică, acest cancer al securismului care ne bântuie de treizeci de ani. Cancerul îl transmitem de la o guvernare la alta, ca un cadou otrăvit al Securității.

Vorbeam de Ponta, cu el începusem. La el, lucrurile sunt simple: valoarea lui de întrebuințare militarizată s-a încheiat. Restul sunt urlete, țipete, povești despre trădări care fac deliciul presei și al opiniei publice. Și acum, sincer, la ce se aștepta Ponta, la rândul lui unul dintre cei mai prolifici trădători militarizați produși în politică?

Asta e, viața merge mai departe cu umbra rece a securismului pe spatele și plămânii țării. Încă nu am făcut pneumonie, ceea ce e un argument pentru opinia potrivit căreia securismul, totuși, nu te omoară.

1 comentariu la “Idei despre Ponta și militarizarea guvernelor

  1. D-le Manastire m-ati surprins.Va urmaresc pe sticla si din atitudinea d-voastra favorabila situatiei dramatice care se prefigureaza prin iesirea fara nici cea mai mica umbra de retinere a securitatii la vedere odata cu noul guvern a lui Iohanis,nu credeam ca veti scrie ce ati scris.Si pentru ce ati scris acum va admir.In ce tara traim si ce oameni o locuiesc daca de 30 de ani nu suntem instare sa scapam de securitate.Acestea sunt adevaratele motive pt.care ar trebui sa iesim cu mic cu mare in strada mii si sute de mii sa-i obligam pe acesti securisti sa intre in cazarmi si sa ramana acolo pt.totdeauna.Acesta este adevaratul blestem al Romaniei.Fata de politicieni acestia au furat insutit mai mult.Nu politicienii sunt adevaratul motiv al situatiei dramatice din aceasta tara ci securitatea.Ei controleaza tot.Ma asteptam ca cei tineri sa sesizeze aceste lucruri si sa ia atitudine.Pacat ca sunteti o gramada de jurnalisti tineri si destepti si va consumati in tot felul de cancanuri sterile cand indiferent de simpatii politice sau afinitati ale patronilor la care lucrati sa fiti o singura voce si sa scapam odata pt.totdeauna de aceasta plaga a securitatii.Si mai ales sa faceti astfel incat sa vada acest lucru si Europa pt.ca ei se pare nici nu iau in considerare aceasta drama nationala,Alminteri veti avea doar satisfactii marute a unui trai fara griji si mediocru.Este timpol sa fitio o generatie de care oamenii acestei tari sa-si aduca aminmte.Cei care au oprit plaga securista.Se pare dca securistii au facut un joc foarte inteligent daca au reusit sa manipuleze in asa hal( mai ales generatiile tinere )populatia acestei tari.Este incredibil cat de prosti au putut fi miile de oameni care au iesit in strada practic sa le consolideze lor pozitiile sub o asanumita lupta cu un anumit partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *