IDF: A patra eliberare de ostatici „în curs”. Prelungirea armistiţiului nu este încă definitivată

Daniel Hagari

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a anunţat că a patra eliberare de ostatici, ultima a acordului încheiat cu Hamas, este „în curs” şi susţine că o prelungire a încetării temporare a focului, anunţată de Qatar, Hamas şi SUA, nu este încă definitivată,.relatează The Times of Israel.

„Gestionăm un acord prin intermediul mediatorilor. Nimic nu este definitiv până când nu se întâmplă cu adevărat”, a spys el. „Lucrurile progresează şi în această seară, dar este nevoie de răbdare”, a adăugat oficialul.

Pe de altă parte, Hagari a criticat Hamas pentru videoclipurile sale de propagandă care arată eliberarea ostaticilor în ultimele zile. „Zeci de videoclipuri cu terorişti care fac cu mâna nu vor ascunde brutalitatea Hamas”, a punctat el.

De asemenea, el a declarat că responsabilitatea pentru familia Bibas, care a fost luată ostatică de Hamas, dar predată unei alte grupări teroriste, aparţine Hamas.

El a vorbit şi despre Elma Avraham, în vârstă de 84 de ani, care a fost eliberată din captivitatea Hamas în stare critică. „Noaptea trecută, Elma Avrham a fost eliberată din captivitatea Hamas. Ea a fost transportată de urgenţă la spital în stare critică. Elma are 84 de ani, este mamă, bunică şi străbunică”, a spus Hagari. „În timpul masacrului Hamas din 7 octombrie, Elma a fost luată ostatică de teroriştii sălbatici. A fost târâtă în Gaza pe spatele unei motociclete. A stat în captivitatea Hamas timp de 51 de zile şi nopţi. A fost ţinută în condiţii grele, i s-au refuzat medicamente vitale, nu a fost vizitată de Crucea Roşie”, a detaliat el. „Când a fost eliberată din captivitate, se afla într-o stare critică. Elma este un memento al misiunii noastre de căpătâi. Acum, ea este acasă şi este îngrijită”, a arătat el.

„Facem apel la organizaţiile internaţionale, în special la Crucea Roşie, să folosească toate instrumentele pe care le au la dispoziţie pentru a avea acces la ostaticii noştri, pentru a se asigura că primesc îngrijirile medicale de care au nevoie”, a cerut purtătorul de cuvânt al IDF.

„Ostaticii noştri nu sunt pierduţi şi nu vom sta cu mâinile în sân în speranţa că vor fi găsiţi. Îi vom salva pe ostaticii noştri cu orice preţ, este datoria noastră, responsabilitatea noastră morală ca Forţe de Apărare Israeliene. Este motivul pentru care luptăm şi de aceea trebuie să continuăm să luptăm până când toţi ostaticii noştri vor fi acasă”, a adaugat Hagari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: