IDF anunţă că rachetele Hezbollah au provocat „pagube foarte mici”

Sursa foto: freepik

Locotenent-colonelul Nadav Shoshani, un purtător de cuvânt al IDF (Forţele de Apărare Israeliene) a descris acţiunea de duminică a Hezbollah drept „o execuţie parţială a atacului la scară largă pe care îl plănuiau”.

El a declarat că Israelul a folosit o „serie de lovituri de autoapărare în timp real” pentru a minimiza impactul.

Shoshani a declarat duminică dimineaţă că Israelul se află încă într-o „evaluare a situaţiei în urma atacului”, dar că a suferit „daune foarte mici”.

Israelul a lansat duminică dimineaţa un atac preventiv asupra Hezbollah în Liban, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), Daniel Hagari, într-o postare video pe X. La rândul său, mişcarea libaneză susţinută de Iran anunţă că şi-a început operaţiunea de răzbunare a comandantului Fuad Shukr, care a fost ucis de Israel la Beirut luna trecută, şi a lansat peste 300 de rachete şi drone asupra Israelului. Aceasta ar fi însă doar o „primă fază” a răspunsului său, potrivit Hezbollah.

Hezbollah anunţă că operaţiunea sa de duminică împotriva Israelului s-a încheiat, în timp ce Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat un mort şi doi răniţi în bombardamentele israeliene.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: